dimarts, 22 d’octubre del 2013

Connectivisme

Avui us vull parlar d'una nova metodologia educativa. Aquesta metodologia és el Connectivisme i ens la va presentar el professor d'Educació i TIC en una de les primeres classes. 

La classe va començar amb un prezi de presentació de l'assignatura i el professor ens va donar dues opcions a triar. La primera opció consistia en què ell era el màxim responsable del que treballaríem durant el curs: ell ens feia un examen i ell ens avaluava; la segona opció consistia en què entre tots triéssim el contingut a treballar i entre tots ens avaluéssim de la manera que volguéssim. Com era d'esperar, suposo, tots vam triar que l'aprenentatge fos entre iguals i que ens avaluéssim entre tots, tot i que al final la nota la posaria el professor.  

A partir d'aquest moment vam començar a buscar temes d'estudi relacionats amb les TIC i un dels que ens va proposar el professor és el Connectevisme. Aleshores, tot encuriosits vam començar a buscar informació sobre què és això? 

Des del meu punt de vista, el connectivisme és una evolució del constructivisme, relacionat amb les noves tecnologies i amb les tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement. Aquesta nova metodologia parteix de la idea que l'infant és el protagonista del seu aprenentatge i desenvolupament, igual que el constructivisme, però a més a més li afegeix la idea d'estar connectats. Connectats amb qui?, estareu pensant. Doncs sí, connectats amb la resta del món, amb la resta de coneixements. A més a més, també afegeix la idea que els alumnes tinguin el control del seu aprenentatge i siguin ells els que decideixen què treballar i com treballar-ho. 

Jo vaig trobar aquesta fotografia al twitter que crec que és molt útil per als mestres; explica que els mestres han d'estar connectats al seu entorn més proper, per veure com canvia l'educació cal estar connectats, llegir, comprendre i després comunicar-ho a la resta mitjançant la xarxa de connexions establerta anteriorment. 




Per acabar l'entrada, només em queda dir-vos que hi podeu reflexionar; hi ha moltes metodologies molt bones i el constructivisme n'és una, però variar i introduir-hi altres metodologies no va mai malament.  També us recomano el vídeo del següent enllaç, explica una mica més què és això del connectivisme. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada